Author Topic: Loss of bluetooth connectivity  (Read 5289 times)

EvilGenius

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
Loss of bluetooth connectivity
« on: October 11, 2016, 06:15:18 AM »
After the firmware update I'm now having trouble with my pockethernet.  It pairs to my phone as before, open the app and tell it to connect, all good.  But if I run a few tests then let it sit idle for more than 30seconds or so, the app still reports it's connected, but when I hit 'measure' I get an error saying no response from the device.  All I can do is turn it off and back on again, tell the app to connect again and away it goes.


Also in this situation, if you have a test selected, the test fails to run, you reconnect and go to test again, the test won't run.  I have to unselect the test and then reselect it.  This is quite annoying.  It's quite annoying even in normal operation, where after you've run a test, you have to unselect and then reselect that test to run it again on the next cable.  Doesn't seem necessary to me.

jboxtel

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 157
Re: Loss of bluetooth connectivity
« Reply #1 on: October 12, 2016, 11:07:13 AM »
Hi Evilgenius! If there's no Bluetooth connected, the device will switch off after 2 minutes for powersave purposes. If there's a Bluetooth connection, it shouldn't switch off though. Can you provide me with some more details. What phone / android version are you on?

Re. selecting test. The UI is done this way to allow to run all tests on a single cable/port and provide a full test report.
Let's say, that you first have to use the wiremap adapter to test the cable. This result is held in the app while the measurement has its checkmark sign. Now, you connect the cable to a network port, and do some link tests. After that, you may again disconnect the cable and use the loopback adapter for a BER test. All previous measurements are saved and you have all the different results in your report file.

EvilGenius

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
Re: Loss of bluetooth connectivity
« Reply #2 on: October 12, 2016, 05:22:35 PM »
Hi,

Phone is an LG G3 running android 6.0.

Prior to the upgrade, the phone and pockethernet would remain connected until the device shut itself off after whatever period, ages.  Now, only the briefest period of inactivity results in an apparent loss of connection.  The app still reports that it is connected, the pockethernet is still switched on, but when you go to run a test, you get an error saying there is no response from the device.  I'll get a screen cap of the exact error tomorrow. 

It pretty much means I can turn it on, connect it in the app, test one cable, then have to powercycle the pockethernet to test the next one.  I'll figure out exactly how long until it stops working, but it's a really short time, 30seconds or less.


RE the UI design, I can see your point regarding making reports etc, but I would be willing to bet that the majority of tests users run with this device will not require a report, people just want the results.  So you've made the UI overly cumbersome to use to accommodate a limited use case.

chris

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: Loss of bluetooth connectivity
« Reply #3 on: October 12, 2016, 08:34:37 PM »
Hi,

I'm sorry to report the same issue.

With the old FW 9 on HW 4, no problems in this way are still present.

Android 6.0.1/Qualcomm MSM8916

HW: BQ Aquaris E5

I'm located in Germany, if you like to contact me.

Can you please provide the old android app & software?

Thanks a lot

Kind regards

chris

btw: app-free mode (press the button) does not work anymore


« Last Edit: October 12, 2016, 08:36:09 PM by chris »

EvilGenius

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
Re: Loss of bluetooth connectivity
« Reply #4 on: October 13, 2016, 02:33:00 AM »
Trying to test this again now but not having much luck.  The pockethernet is flashing between white and yellow, can't get it to connect to the phone at all.  Put it on charge in case that is the issue.


I can also confirm that app-free testing is not working as well.  I'll retest that once I've had it on charge for a while as well.

EvilGenius

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
Re: Loss of bluetooth connectivity
« Reply #5 on: October 13, 2016, 07:22:12 AM »
Ok so here's the error that comes up:

http://imgur.com/yqz3lWu


After charging I was able to connect instantly, run a couple of concurrent tests, wiremap and tdr, only a couple of seconds in between.  I then stopped to change the adapter from wiremap to loopback and run BER, this took about 15secs.  When I came back to the app, I got that error.  This was over 2hrs ago, the pockethernet has still not turned off by itself, LED status light is white. 

It will also still not run a test independent of the app.  Single button press does nothing.  'Torch' function turns on with a double press though. 

ICTijn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • ICTijn, th├ít helps!
Re: Loss of bluetooth connectivity
« Reply #6 on: October 21, 2016, 11:45:07 PM »
Mine (HW-4, FW-21)
  • is not disconnecting in between measurements (Nexus 5, Android 6)
  • will not do quick testing with a single buttonpress
  • does auto-poweroff 120 seconds after disconnecting in the app
Hardware:
Pockethernet s/n: 103 | Hardware: 4 | Software: 10
LG Nexus 5 Android 5.0.1

jboxtel

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 157
Re: Loss of bluetooth connectivity
« Reply #7 on: October 23, 2016, 04:23:50 PM »
Hi all. Just a quick update, we've found the problem and are working on fixing it. We should be able to release a fix in the next days.

EvilGenius

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
Re: Loss of bluetooth connectivity
« Reply #8 on: October 24, 2016, 03:01:32 AM »
That's awesome, thanks :)

jboxtel

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 157
Re: Loss of bluetooth connectivity
« Reply #9 on: October 26, 2016, 02:48:45 PM »
Hi All. We've release the new firmware which should resolve this issue.

http://forum.pockethernet.com/index.php?topic=105.0

EvilGenius

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
Re: Loss of bluetooth connectivity
« Reply #10 on: October 27, 2016, 12:44:24 PM »
Hi All. We've release the new firmware which should resolve this issue.

http://forum.pockethernet.com/index.php?topic=105.0

Thanks for this, I'll test it out tomorrow. 

Can I also suggest that when you release updated versions of the firmware, you make a new post to go with it detailing the bugfixes that firmware is supposed to remedy?  By all means edit the first post so the download links point to the new firmware, but if you don't post the change log people may not know there has been an update, or may recognise the new version number and not know what the update is meant to achieve.

soscc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Loss of bluetooth connectivity
« Reply #11 on: January 25, 2017, 07:12:40 PM »
my pockethernet is at fw version 22 and i still have issues connecting via bluetooth. i have 2 different android phones that i can use and both exhibit this issue. it wasn't a problem prior to the last set of updates.

i'm also noticing issues that it have to do with getting a dhcp address. sometime it works and sometimes not. the last time i tried to use it i got fed up and attached my laptop to the ethernet cable and it dhcp'd right up.
« Last Edit: January 25, 2017, 07:14:38 PM by soscc »

jboxtel

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 157
Re: Loss of bluetooth connectivity
« Reply #12 on: January 26, 2017, 11:45:57 AM »
Could you provide me with the details? (phone, os version, how to reproduce) jboxtel AT pockethernet.com

soscc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Loss of bluetooth connectivity
« Reply #13 on: January 26, 2017, 05:02:52 PM »
i have a motorola moto z, android 7.0 and the latest version of the software

when i try to connect all i get back is an error connecting message and it will take several tries before i get connected to the pockethernet box. this is intermittent also, sometimes i get connected on the first try.

the non-dhcp problem is very intermittent. i get the usual twirly saying that dhcp is being measured and then nothing comes in for an address. unfortunately i wasn't able to reproduce the issue at this time.

while i was playing with the different tests, i tapped on outgoing vlan tagging. i had the little circular symbol saying the test was selected. when i tapped measure it said that there were no measurements selected until i also selected cdp/lldp and then it did the measurement.