Pockethernet Forum

Pockethernet Hardware => Issues => Topic started by: ChasingTraction on March 09, 2018, 03:37:30 AM

Title: dead unit?
Post by: ChasingTraction on March 09, 2018, 03:37:30 AM
Hello I just got a new PE. I charged it up overnight did the firmware update and ran a few tests with it and all looked good. It sat in my bag for a week before I needed to use it, now it wont power up at all. Let it charge for a few hours ( led comes on ) when unplugged its lifeless, power button does not seem to do anything, no bluetooth either - anything I can do or is it dead?

Things I have tried -

Leaving on charge for 5 hours
Reflashing firmware
holding power button for 10 seconds then plugging into usb to reset
holding power button for 60 seconds

I put a charging monitor on the usb side and its only drawing 1.1w so it looks like its either full or does not want to charge - LED is white when plugged in
Title: Re: dead unit?
Post by: gatogordo on March 11, 2018, 08:15:52 PM
I have the same problem. Mine worked for 5 months and now it wont stay on. Did you find a solution?
Title: Re: dead unit?
Post by: BjornR1989 on March 17, 2018, 02:51:53 AM
I'd say "see if it powers up from USB" but afaik that's either not supported or not recommended.
Maybe the battery connector internally has come loose? It's not too difficult to open the enclosure and have a look.
Title: Re: dead unit?
Post by: jboxtel on March 21, 2018, 11:12:18 AM
Hi. That doesn't sound right. Can you drop me an email jboxtel AT pockethernet.com so we can have a look at it.
Title: Re: dead unit?
Post by: ChasingTraction on March 28, 2018, 03:42:22 AM
Got a new unit and all so far is good with the new one